Skaderisker för jakthunden

När man skaffar en jakthund finns det mycket att tänka på. Det krävs en hel del träning innan man kan ta ut hunden i skogen och lita på att den gör ett bra jobb. Men tyvärr finns det en viss risk att jakthunden kommer till skada ute i skogen och ibland blir det allvarligt.

Hunden kan trampa snett

En stor risk som förekommer är att hunden kan trampa snett när den springer i skogen. Hunden kommer inte att lägga så mycket fokus på var den går när den fått upp ett spår och det finns alltid en risk att den kommer in i väldigt stenig terräng som gör det än lättare att tassarna råkar illa ut. I regel klara hunden en snedtrampning bra, men den kan såklart sträcka sig eller vricka sig. Om hunden trampar riktigt snett kan det också orsaka frakturer, och fastnar den med tassen kan det leda till krosskador.

Vilda djur kan vara farliga

När man jagar möter hunden vilda djur och de kan känna sig hotade av hunden. Hunden kan råka väldigt illa ut och i värsta fall avlida av sina skador. Det finns särskilda skyddsvästar som kan vara väldigt bra att investera i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jägarens risk att skada sig

oktober 12, 2021