Skaffa ett enskilt avlopp till jaktstugan

När jaktsäsongen drar igång är det i jaktstugorna som många jägare har sin bas. Men det där lilla dilemmat med att utföra sina behov kan bli ett problem för många jägare, speciellt om det inte finns tillgång till bra toalettlösningar i anslutning till stugan. Med ett enskilt avlopp löser man det problemet och det blir därmed mycket trevligare att spendera tid i stugan.

Slipp skita i skogen när du jagar – skaffa enskilt avlopp

Som jägare tillbringar man mycket tid ute i skogen under jaktsäsongen och det är inte längre bara män som jagar. På senare tid har en hel del kvinnor också börjat intressera sig för att jaga. På grund av att det har blivit fler kvinnliga jägare har det börjat ställas högre krav på integritet, speciellt när man ska utföra sina behov. Kvinnor har även svårare för att utföra sina behov ute i naturen, både av fysiska och psykiska skäl.

I vanliga enkla jaktstugor runt om i landet finns det sällan WC. Många jaktstugor har istället ett utedass, eller annan form av enklare toalettlösning. I vissa fall finns inte ens det utan man får nöja sig med att gräva ett hål i marken. Det kan skapa en känsla av obehag hos många jägare, speciellt yngre jägare som inte är vana vid den typen av levnadsvillkor eller aktiviteter.

För att underlätta jakten för samtliga jägare kan man med fördel installera ett enskilt avlopp i anslutning till stugan. Att sedan bygga till ett ordentligt utrymme med en WC som går att låsa om sig skapar trygghet för alla då de allra flesta vill kunna utföra sina behov i avskildhet. Se till att gå ihop i jaktlaget om att investera i ett enskilt avlopp och WC till jaktstugan. Så länge markägaren är okej med det så är det bara att köra på. Sannolikheten att markägaren skulle ha något emot ett enskilt avlopp till stugan är inte så stor då det är betydligt bättre att hantera människoavfall med hjälp av ett enskilt avlopp än att det görs små gropar runt om i skogen där folk utför sina behov.

Skulle det av någon anledning inte gå att ordna med enskilt avlopp så finns andra alternativ. Det kanske går att köra dit en ”hyrtoalett”, alltså en portabel toalett som har alla bekvämligheter som en vanlig toalett har, men som inte kräver något avlopp. Dessutom är det ett billigare alternativ till att gräva avlopp och bygga ett utrymme för WC.

Author

root@localhost.localhost

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fågeljakt

september 14, 2022

Vildsvinsjakt är nödvändig

november 12, 2022