Hitta en jaktmark

Det där med att jaga kan vara svårt. Man måste till exempel vara medveten om att det inte bara är att gå ut och jaga i närmaste skog trots att man har jägarexamen och vapenlicens. Man måste med andra ord se till att man har en jaktmark, och det är inte så bara att hitta en sådan.

Vad kostar jaktmarken?

När det kommer till kostnad för jaktmarken kan prislappen bli högre eller lägre beroende på en lång rad faktorer. En större mark med stort djurbestånd är i regel dyrare än små partier där det endast finns åkrar när det kommer till jakt. Man kan i regel räkna med att få betala ett antal hundra tusen bara för ett mindre skogsparti.

Jaga tillsammans

Det är väldigt många som inte har råd eller vilja att köpa en helt egen jaktmark. Då kan man istället välja att gå med i ett jaktlag. Där betalar man en avgift varje år för att vara med. I gengäld får man tillgång till marken, man kan jaga tillsammans med de andra jägarna och ta del av deras jakthundar. Det här kan vara ett väldigt bra alternativ om man är nybörjare inom jakt. På så vis kan man också få del av mer erfarna jägaren kunskaper och man får hjälp när det behövs. Det blir också billigare än att köpa en egen mark, samtidigt som man slipper ansvaret med att ta hand om en hel skog. Man måste dock vara beredd att ställa upp på en del arbetsdagar när det ska byggas jakttorn med mera. Dessutom kan det ibland vara lite svårt att få plats i de allra populäraste jaktlagen, och man kan behöva ge det lite tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Är det etiskt att jaga?

december 13, 2021

Vad behöver jägaren?

februari 10, 2022